selamat berpuasa…

hai lamanya x update blog nie.. bkn apa..x der mood la…ntahla rasa dh malas nk masuk arena blog memblog nie.. baca blog org suka la..hehehhe.. sebenarnya byk benda gak aku nk story mory the moring glory..tp aku rasa mls plak nk menaip.. yg penting mgu dpn semua umat Islam dh nk mula menjalani ibadah puasa…aku harap aku kuat n larat untuk berpuasa 30 hari genap.. mklmla klu x der halangan kesihatan insyaAllah¬†aku akan puasa penuh… harap puasa tahun nie akan lebih memberi keberkatan n dipermudahkan segala urusanku..

lain2 rasa x dr la menarik sgt… klu yg org opis aku mesti dh tau semua cerita yg aku nk smpikan… so x yahla ulang tayang…

okla.. selamat menyambut bulan puasa…

apa yang nak di khabarkan

fuhhhh banyaknya sawang..brapa bulan x kemas…

salam..aku mmg dh mls nk update blog skrg nie.. x taula kenapa.. nk kata bz,, x la bz sgt.. biasa2 je.. keja bermusim.. bkn stp masa bz…

ada byk yg nk aku khabarkan..tp x taula rajin ke x nk taip.. bln jun adlah bulan yg plaing bz utk aku sekeluarga.. stp ujg mgu ada je aktviti.. dgn mjls epun.. pi family day..kenduri umah kak tie n antar anim masuk UiTM plak.. ujg mgu nie aku dh x bz..tp abang plak kena keja.. sbb pendaftaran student baru.. bknla dia kena jaga kaunter.. tp dia kena setup network yg nk digunakan.. bz la dia mgu dpn..silap2 kena blk mlm la.. sbb biasanya kt dewan besar tu ada mjls lain n then kena setup semula network utk daftar mata pelajaran plak.. smpai ujung mgu dia bz…

ehmmm aku kt umah, misi aku nk kemas umah.. byk benda terbengkalai sejak bln 6 nie… itupun klu aku larat la.. hehehe.. aku harap ikhwan ok je sepanjang abah dia keja… klu tidak, jenuh melayan dia jerla…

kt opis, aku rasa x berapa seronok dah… dah la kak lia dh x der… aku rasa byk benda je yg aku x berapa tahu.. tp x perla… akan aku usaha untuk mempelajarinya.. pastu dgn mslh2 lain… dgn org2 nya.. kdg aku pun¬† xpaham kenapa ada org yg mcm tu kan? tp betul la dah namanya manusia.. macam2 hal la.. kalau x, x meriah la dunia nie…

aku skrg nie dah masuk 16 minggu dah usia kandungan ku.. aku klu blh nk la bby girl..tp Allah punya kuasa…. mcm2 petua atau tanda yg org bgtau..jadi terganggu aku rasa… byk tanda2 tu menandakan aku akan dpt bby boy.. tp x perla redha jerla.. asal kan ia sihat n cukup sifatnya… nak tau apa tanda2 yg org dok ckp kt aku? tapi aku x pasti blh percaya atau x…

1. org ckp klu kita pregnant pusat terjojol maknanya anak laki(tp aku ada tanya org yg pregnant anak laki x terjojol pun.. sbb dia ikut pada kedalaman pusat kita.. klu dh mmg pusat kita dlm, sshla nk terjojol.. tp klu mmg paras perut je.. mmg senangla terjojol klu pregnant)

2. nie khas utk org yg pregnant anak kedua n seterusnya.. klu si kakak atau si abang punya pusar kt kepala arah jam, maknanya adiknya nanti akan berlawan jantina.. klu ikut arah jam biasanya akan sama jantina.. ikhwan mmg ikut arah jam la.. tp aku tanya akak aku yg anaknya 3 org lelaki yg sulong pusar ikut arah jam..betulla adiknya laki.. tp yg second tu lawan arah jam.. adiknya pun laki gak… tu yg aku x paham tu…

3. ada org ckp klu pregnant anak laki pattern perut ctk je..lunjung ke depan je.. tp ada kwn aku dia pregnant anak 2nd dia.. org siap ckp klu dr blkg mcm anak dara.. bila dr dpn baru npk org pregnant.. maknanya perutnya mmg ke depanla.. tp sekali lahir..dpt ppuan…

so aku rasa benda2 tu mcm kebetulan je… mungkin ada org buat pemerhatian pasal tanda2 tu.. tapi mungkin 99% adalah tepat.. yg tak tepat tu 1% la kot…

okla.. doakanla aku sihat n dipermudahkan bersalin nanti jgn jd mcm masa lahirkan ikhwan dulu, uri lekat…

okla.. salam..

@~^~@

salam..

setelah berapa lama aku mls nk update blog nie..x perla aku sapu2 sikit blog nie… x taula kenapa skrg nie rajin baca blog je.. blog sendiri mls nk update.. dh x kesio dah… lg la lately nie mmg byk keja sikit n badan pun letih je..mklmla ari nie baru masuk hari ke 86(kira hari tu yg x tahan… hehehhe).. harap lepas 3 bulan nie aku okla sikit.. skrg nie klu mkn je mmg tekak jd kembang je.. smpi dh x tau nk mkn apa.. x blh nk bygkan makanan..rasa mual je..terutama sup2 n tom yam..

rasa ku mkn buah je yg ok.. tp x semua buah plak yg aku lalu..skrg nie aku dok terasa nk mkn jambu loceng(ada org panggil jambu bertih).. aku ingat blk jengka pokok tu berbuah.. tp hampa..rupanya x berbuah langsung..byg bunga pun x ada..huhuhuhu.. abg try cari kt psr mlm kt bandar pusat..tp x der… mana aku nk cr nie…. huaaaaaaaa…

aku masuk bulan 6 nie rasa stp ujg mgu x rehatla.. ujg mgu nie epun nk nikah dah kt senawang.. ahad plak sanding.. pastu mgu depan mjls kt jengka.. akak ipar dh request srh buat triffle… mgu lagu satunya plak pi teluk batik ada family day CICT UTMKL… 3h2m.. pastu baru rehat sikit.. pastu dgr2 plak kak tie aku nk uat house warming ujg bln.. so klu jadi aku kena blk muo plak.. waduh2.. aku ok je.. cuma bdn aku nie je x larat… aku harap semua berjalan lancar…

brg2 hantaran epun dh ada kt semuanya.. tp x susun n hias pun lagi.. aku nie serba salah.. akak ipar aku mcm srh aku hias.. tp aku risau kang aku dh buat, ada plak yg x puas hati.. klu adik aku sdiri aku balun je.. nie sbb adik ipar… dah la dia ada 3 org kakak betul.. aku nie akak ipar je.. risau plak.. pastu dorang sabtu nie sblm pi senawang, dorang akan transit kt umah aku dulu.. aku pun x tau nk msk apa.. aku klu family aku senang nk msk apa.. nie family ipar risau gak nk masak apa.. takut dorang x mkn… mklmla cara masakan pun dh lain…

umah pun x berapa nk kemas lagi.. balik keja aku dh letih.. buat sikit2 blhla… buat lebih2 x larat… ikhwan plak suka memunggah.. jenuhla.. abah dia mmg dh tiap2 hari menguruskan dia.. mandikan, salinkan, jerang air untuk isi kt plus, cuci botol.. sidai kain.. sbb skrg nie mmg aku x larat.. mujurla dapat suami yg sangat memahami.. tq abang…. terima kasih kerana memahami saya… muah…

kadang aku rasa aku nie sorang yg berfikiran kritikal.. suka fikir mcm2 n suka nk pk side effect dia.. baik ke tak ke.. tu yg kdg jadi serabut tu.. padahal kdg tu bendanya simple je… ntahla.. dh ditakdirkan aku jadi begini..nk uat mcmana…

apa lagi aku nk citer ek? x der idea dah… yg penting nk lepaskan dulu mjls epun nie.. pastu dh ok sikit.. x la bz sgt.. mklmla ni kakak ipar mithali..hehehehhehe…

okla.. jmpa lagi…

salam..

Alhamdulillah

salam.. sebenarnya aku dah ‘M’ besar skrg nie nk update blog nie.. sbb org ckp x elok sgt benda2 yg blh publish kt tenet nie.. hehehhehe.. actually aku just nk bgtau antara impian aku utk tahun 2010 nie ada yg dah berjaya n ada yg dalam menuju kejayaan.. hehehhe

actually ari nie aku dah mula pregnant.. insyaAllah klu ikut 1st day last p aku, ari nie dh masuk ari ke 40.. korang semua doakan semua yg baik2 n aku dpt bby girl ek.. at list dpt sepasang pun ok.. lengkap melengkapi dalam kuaga aku sekarang…

buat masa nie mujur ikhwan ok je.. x der nk meragam..aku risau gak.. org ckp, klu budak, ibunya pegnent, dia akan start buat perangai je… kalau bab manja mmg x blh nk ckp.. mmg ikhwan semakin manja n ngada2 skrg nie.. klu srh amik barang jauh skit je punya la malas.. alasan ” ada hantu..”.. ehmmm.. jenuh betulla… klu tv start x der siaran sbb ujan je mula la nk nangis.. penakut betul la budak sorang tu…

aku harap aku sihat, x der mabuk2.. n dipermudahkan masa bersalin.. aku harap x der apa2 la sepanjang aku drive ke opis nie.. mklmla aku drive makin jauh skrg nie… baby, kalau nk kuar pun tgu ari cuti la ya.. tgu ibu ngn abah ada kt umah ke…

okla…

salam

fenin kpala otak aku

aku agak tension jgk bila aku dgr aku akan msuk team revamp… waduh waduh..adakah aku mampu??? mampu dari segi kudrat, masa, kos, fikiran… benda yang paling aku takuti… apa akan jadi pada aku nanti… adakah aku kena balik ke hq??? ehmmm Allah je yang tau semua ketentuannya…

aku megharap sgt dapat keja lain..tp adakah aku layak utk masuk ke gomen? adakah dorang akan memilih aku? kenapa aku ditakdirkan jadi begini?

Bengang

salam..

pg nie aku singgah stesyen minyak petronas kt SKVE tu… aku hangin betulla.. aku masuk n pi kt kaunter n tanya dia blh topup TNG x.. dgn muka kerek ckp x der alat.. patut ckp la baik2 bkn aku nk mintak free pun.. pastu ok lgi.. aku pun kuar nk amik nasi goreng pataya.. pastu aku nk byr.. pastu dia blh x tau harga dia… dia pun call supervisor dia kot nk tanya harga.. harga dia rm3.50. aku bg la duit rm5. pastu lmbt giler nk pulang duit.. siap slh satu yg jaga kaunter tu tanya aku nk apa… aku dgn muka hangin aku ckpla nk duit baki…. ishhhh pagi2 dh buat spoil plak…

aku kan pelanggan..layan la baik sikit.. bukannya nk mintak sedekah kt situ…

dah x best mood aku pagi2 nie…

kenyang sudah

baru balik dari alamanda ngn kak kay.. td pi eon bank byr 1st payment keta.. melayang rm649 aku..huhuhu..pas nie kena jimat2 la npknya.. x leh nk berfoya2… dah le gaji x naik2.. tension betul.. belanjawan dah semakin meningkat..tp sumber tetap maintain sejak 2 tahun lepas… mcmana nie!!! Hei****!!!!! cepatla naikkan gaji aku….. td pi alamanda pi mkn kt burger king.. lupa plak nk amik gambar..sebab tgh lapar.. npk mknan je terus ngap…

okla lain kali sambung balik… da…